ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA KEPADA SEMUA RAKAN-RAKAN...ADALAH DIALU-ALUKAN KEPADA SEMUA UNTUK JOIN THIS BLOG...BIAR KITA MENGIMARAHKAN BLOG INI LAGI...KALAU TIDAK KITA...SIAPA LAGI...ALUMNI TEJA KAN TETAP HIDUP SELAMANYA!!!ANDA BOLEY TINGGALKAN SEBARANG KOMEN ATAU PESANAN DI RUANGAN CHAT BOX TERSEBUT...WASSALAM...

Wednesday, June 10, 2009

Dahulu dan Kini

DAHULU




Dahulunya dikenali sebagai Sekolah Menengah Teknik Jengka. Terdiri daripada pelajar lepasan PMR yang memohon untuk memasuki sekolah beraliran teknikal...mereka bertungkus lumus menuntut ilmu di sekolah teknik untuk menyambung pelajaran ke IPTA/IPTS.......


DAN KINI


Kini Sekolah Menengah Teknik Jengka sudah tiada lagi...luaran nampak sama....yang nyata ianya bukan Teknik Jengka yang kita semua kenali dahulu....yang ada hanya kenangan manis dan suka duka kita semua ketika berada di Sekolah Menengah Teknik Jengka yang tercinta...mana-mana yang dah berjaya mengejar cita-cita tahniah diucapkan..yang masih belum tercapai,kuatkan semangat untuk terus mara kehadapan...kini....Sekolah Menengah Teknik Jengka atau dikenali sebagai SMTJ telah pun dinaik taraf sebagai Kolej Matrikulasi Pahang Cawangan Jengka...Teja harap...kalian sebagai bekas pelajar Sekolah Menengah Teknik Jengka berasa bangga akan transformasi yang berlaku pada Sekolah Teknik yang tercinta ini....sama-sama la kita mengimbau kenangan manis...duka...kita, semasa bersama-sama menuntut ilmu disana...........kepada cikgu-cikgu yang kami sayangi....terima kasih kami ucapkan...segala jasa kalian akan kami kenang sehingga ke akhir hayat....semoga kalian dirahmati Allah dan mendapat keredhaanNya diatas penat lelah yang pernah kalian berikan kami tanpa rasa jemu ketika di SMTJ aminnn....ya Rabbal alamin....

Teja : kengkawan semua......Teja rindukan kalian....huhuhuhu...

10 Comentários:

nnmj said...

aku cam sedey je ble tgk logo kte dah tak caam dulu.. what ever la any makeover... i do miss our past time moment... sungguh cekal kte menghadapinye.. lelebih saat kte yg first batch nih.. mencabar gles... its truly hard for me to cope with those rules.. however, i still obey de rules.. oh... m i nerdy? i do hope that our team of MT alumni Teja will do something to make sure that our relationship with SMTJ will never end.... buat la bnyk xtviti yg sonok2.. i'll join.. yeah.. kalau dipanjangkan umur n dimurahkn rejeki..

anis said...

thanx 2 teja cz da ciapkn blog ni....klu xde blog ni, aku xtau pe y da blaku kt sek ksyangan kte 2...aku cme hrapkan prsahatan antra kte,stdnt SMTJ dlu akn trus kekal....biopn sek kte hnye pd nma,aku hrap pshabtan kte bkn pd nma jek....so, keep in touch.....miz SMTJ so much......

Teja said...

Salam....thanx gak kt semua ex student TEJA yang banyak support....truskan dgn Teknik Jengka...huhuhu

wan KP said...

emmm betol tu
hanya tinggal kenngan sje
nnti bile org tnya "sklh mane dulu" teknik jengka

teknik jengka????
ade ke
hahaha

wan KP said...

walaupun nama teknik jengka hilang di signboard
tpi tetap terlekat d hati

Anonymous said...

tul 2...wlaupn nme tknk jngke ilg...ia ttp d ati kte sme....sedey lar...heheheh.....

matrikulasi pokok tai: k-rule,kamal,mat top,syamil & alip said...

peh tgk blog ni rndu gile kt skola... sape bactch 07/08 2rd last bacth... contc2 la ak..
korang cm skrg...

sha_amieyra said...

korang ni... wat aku sedih laa...
rindu kat teknik.. aku baru je gi baru2 ni...
saje melawat... haha...
simbol kat pintu gerbang da tuko da... sedih tol aku..

wana said...

walau ape pown teja tetap di hati..best giler..rindu r korang sumer...t'utama dak2 5ke2 2008..korang memang best r..

Anonymous said...

btol ak pn sedih huhuhu

Post a Comment

Followers

About Me

My photo
Terampil.Efisyen.Jatidiri.Akauntabiliti

Kata-Kata Hikmah

PingBox

Alumni Teja World!! | 2009 © 2008 Template by Dicas Blogger.

TOPO